Marga Heuker

De positieve liefdescoach

Mijn doel als liefdescoach is om mensen te helpen om de liefde terug te vinden. Daarbij kan het gaan om de liefde voor elkaar en/of de liefde voor zichzelf. Liefde is mijn passie!

Relatiecoaching voor het gezamenlijke doel

Het begon allemaal met een opleiding tot mediator. Dat leek me prachtig. Maar toen ik een cursus relatiecoaching deed om mijn certificering te behouden, viel het kwartje. Eigenlijk was dit wat ik wilde. Mensen die gaan scheiden, hebben geen gezamenlijk doel meer. Ze hebben al besloten dat ze uit elkaar willen. Wie kiest voor relatiecoaching, heeft nog wél een gezamenlijk doel. Dan ga je met een positieve insteek aan je relatie werken. En dat past veel beter bij mij.

Single training

Ervaringsdeskundig met stevig theoretisch fundament

Zoals ieder mens heb ik een hart waar de nodige krasjes op zitten. Waarom ben ik alweer/nog steeds alleen? Waarom val ik steeds op iemand die niet bij me past? Waarom lukt het maar niet? Het zijn allemaal vragen waarmee ik heb geworsteld.

Maar anders dan jij had ik een onstuitbaar verlangen om dat tot op de bodem uit te zoeken. De ene cursus volgde de andere op. Ik wilde net zo lang studeren tot ik begreep wat er gebeurde. Daar kwam nog bij dat ik tijdens elke opleiding, training of cursus van alles tegenkwam waar ik óók meer van wilde weten. Om er een paar te noemen: EFT Emotionally Focused Therapy, Systemisch werken met opstellingen, Horoscoopopstelling, NLP Practitioner, Energetisch therapeut en Astrologie. Al dat studeren heeft me veel gebracht. Ik heb niet alleen een grote hoeveelheid theoretische kennis opgedaan, maar heb ook mezelf heel goed leren kennen.

Tel daar een aantal persoonlijke kwaliteiten bij op, zoals goed kunnen luisteren, een groot empathisch vermogen en niet bang zijn om me kwetsbaar op te stellen, en je begrijpt misschien waarom ik uiteindelijk een praktijk begon als relatiecoach.

Patronen herkennen en doorbreken

Met name tijdens Systemisch werken en EFT relatietherapie van Sue Johnson heb ik flinke stappen kunnen maken.

We maken allemaal deel uit van een systeem. Dat systeem bestaat uit je familie, je werkkring, vriendenkring, de zangvereniging, voetbalclub en/of een kerkgenootschap. Terwijl we opgroeien als onderdeel van zo’n systeem, ontstaan er onbewust een aantal overtuigingen, gedragingen en patronen. Systemisch werk past onder andere opstellingen toe om deze patronen aan het licht te brengen.

Tijdens de opleiding EFT relatietherapie leerde ik bij mezelf een patroon herkennen en de emotie die daarbij hoorde. Ik realiseerde me dat bewustwording alleen niet helpt. Je moet door de pijn heen om uit een negatief patroon te kunnen stappen.

Mix van EFT-methode en opstellingen

Deze methode combineer ik met opstellingen. Het doel van een opstelling is om te kijken naar het systeem waarvan je deel uitmaakt. Wat is jouw rol in je familie, werk of vriendenkring? Opstellingen zijn niet gericht op een oplossing, maar op bewustwording. En van daaruit kun je een verandering aanbrengen.

Wie ben ik in de liefde

Zo werk ik bijvoorbeeld graag met:

Stellen die elkaar zijn kwijtgeraakt en die in relatietherapie gaan om elkaar weer te vinden.

Singles die hun draai niet kunnen vinden in de liefde. Ze willen onderzoeken wie ze eigenlijk zijn in de liefde.

Singles die willen loskomen van hun ex-partner of een nieuwe partner zoeken.

Iets voor jou?

Als coach in de liefde ga ik altijd voor positiviteit. Nieuwsgierig? Je kunt bij mij altijd terecht voor een verkennend gesprek.

Geef een reactie