Marga Heuker 

Mijn grote doel in mijn leven is mensen te coachen om de liefde terug te vinden. Met elkaar of alleen. En relatietherapie is hierbij ideaal.

Mijn geschiedenis

Mijn carrière ben ik gestart in het buitenland in de horeca. Dit was een leuke en leerzame periode. De liefde – die helaas geen stand heeft gehouden – heeft mij weer teruggebracht naar Nederland. In Peize bij Groningen, ben ik bij mijn vader gaan werken op het administratiekantoor en ben zo mijn eigen bedrijf Marga’s Werk gestart. Later begon ik me steeds meer te focussen op het coachen en zo heb ik Marga Coacht opgericht. Tijdens mijn carrière heb ik altijd een luisterend oor gehad en beetje bij beetje ben ik waar wat mee gaan doen. In 2010 kwam mijn zanglerares met de vraag of ik wilde deelnemen aan een NLP-opleiding. Ik wist meteen dat dit mijn ding was.

EFT-relatietherapie

In de afgelopen jaren ben ik steeds weer een stapje verder gekomen. Ik heb eerst de opleiding tot mediator gevolgd en de specialisatie van familiemediator. Toen ik met het systemisch werken en EFT (Emotionally Focussed Therapy) relatietherapie van Sue Johnson in aanraking kwam, was de cirkel rond. Ik heb zelf meegemaakt hoe het is om jezelf te verliezen in een relatie. Daarbij heb ik mezelf niet 1x maar meerdere malen gestoten aan dezelfde steen. Na verloop van tijd kon ik een patroon zien en de emotie die erbij hoorde. Ik realiseerde me dat bewustwording alleen niet helpt. Je moet door de pijn heen om uit de negatieve patronen te kunnen stappen.

Mijn missie is het om mensen van zichzelf te laten houden!

Bewustwording creëren en dit ook doorleven. Patronen vinden en deze doorbreken. En daar is EFT-relatietherapie op gebaseerd.

Het is patronen herkennen bij:

  • stellen die elkaar kwijt zijn geraakt en elkaar weer terug willen vinden en daarom in relatietherapie gaan.
  • koppels die uit elkaar willen zodat ze elkaar kunnen begrijpen en waardoor er minder strijd is.
  • singles om zo los te komen van hun ex partner of om een nieuwe partner te vinden.
De EFT-methode combineer ik met opstellingen. Daarnaast maak ik gebruik van kaarten. De vragen die hierop gesteld staan kunnen weer gebruikt worden voor de vragen die de stellen of individuen hebben. EFT staat voor Emotionally Focused Therapy en houdt zich bezig met verbindingen en patronen. We zijn niet de patronen die we hebben ontwikkeld in de relatie, maar deze houden ons wel in de greep. Dit type therapie heeft niets te maken met Emotional Freedom Techniques of ook de tapping methode genaamd. In een opstelling wordt er gekeken naar het systeem waarin jij je begeeft. Hoe je je binnen je familie gedraagt, werk, je eigen gezin, je vriendenkring, de vereniging waar je bij zit, enzovoort. Een opstelling is niet oplossingsgericht, maar creëert een bewustwording. En vanuit die bewustwording kun je een verandering aanbrengen.

Interesse?

Je kan bij mij altijd terecht voor een verkennend gesprek.

Geef een reactie