Relatiecoaching

Je zit in een relatie, maar echt perfect loopt het toch niet. Heb je het gevoel dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn? Zijn jullie alleen nog maar aan het ruzie maken of praten jullie gewoonweg niet meer? Of hebben jullie een soort van broer/zus relatie? Waarbij alleen de praktische kant van een relatie nog in leven wordt gehouden, maar er emotioneel niets meer is. Of dat denk je toch. Misschien is het zover gekomen dat je verliefd bent op een ander.

Je realiseert je dat het zo niet langer meer door kan gaan. Je vraagt je af: Hoe kan ik mijn relatie redden? Wie kan mij helpen om mijn gezin te redden? Want samen lukt het niet om uit patronen te stappen en je hebt hulp nodig om te kijken of je relatie nog levensvatbaar is. Relatiecoaching is daarbij een uitstekend hulpmiddel. 

Meestal zijn er  dingen gebeurd die ervoor hebben gezorgd dat jij je niet meer veilig voelt bij je partner. Een (on)bewuste opmerking die veel heeft losgemaakt door een onverwerkt verleden, een affaire …

Je wilt weten wat de triggers zijn waardoor jullie gelijk in de stress schieten. Wat is de reden waarom jij meteen naar de ander uithaalt of dat je weer terug trekt als de ander iets tegen jou zegt.

Wat als jij je kwetsbaar opstelt en de ander haalt alsnog uit? Tja, de volgende keer denk je wel twee keer na als je je een zwak moment hebt… en zo blijf je hangen in patronen.

Hoe creëer je veiligheid? Door naar elkaar te luisteren. En in dit stadium verloopt dat vaak moeizaam. Want naar elkaar luisteren is een hele uitdaging, want hoe reageert de ander op jou als jij je echte gevoelens en verlangens verwoord? Gaan ze boos zijn? Ontgoocheld? Gekwetst?

Hoe kan ik je helpen?

Je leert door middel van gesprekken en oefeningen die jullie samen uitvoeren om op een andere manier met elkaar te communiceren. Samen leren jullie het patroon te herkennen waarover jullie steeds vallen. Als je het patroon herkent, kan je er beter mee om en er op inspelen. Zo ontstaat er weer opnieuw een verbinding.

Je leert dat je je emotie kunt uiten zonder dat de ander uithaalt of zich terug trekt. En dat is wat je wilt, samen in verbinding zijn. En in verbinding zijn betekent dat je een twee-eenheid vormt in plaats van twee eilandjes op zich die samen wonen in 1 huis.

Methodes

De methodes die ik daarvoor gebruik is de EFT (Emotionally Focused Therapy) relatietherapie en opstellingen.

EFT-relatietherapie houdt zich bezig met verbindingen en het herkennen van patronen. We zijn niet de patronen die we hebben ontwikkeld in de relatie, maar ze houden ons wel in de greep.

In een opstelling wordt er gekeken naar het systeem waarin jij je begeeft. Het toont aan hoe je verhoudingen zijn binnen o.a. je familie, werk, je eigen gezin, je vriendenkring, de vereniging waar je bij zit, enzovoort. Het maakt duidelijk hoe jij reageert op bepaalde situaties, hoe jij omgaat met de dingen. Een opstelling is niet oplossingsgericht maar creëert een bewustwording. En vanuit die bewustwording kun je een verandering aanbrengen.

Jouw relatie nieuw leven inblazen? Maak vandaag nog een afspraak.

Meer lezen over EFT? Klik hier.

Afspraak ten tijde van het corona virus

Op dit moment is het ivm de corona niet mogelijk om een live afspraak te maken. Ik maak gebruik van microsoft teams beeldtelefonie. Werken via beeldtelefonie is net zo effectief als een live sessie.