Relatiecoaching kan het verschil maken

Relatiecoaching kan in verschillende situaties een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld als jullie uit elkaar dreigen te groeien. Als jullie leven als broer en zus. Of als jullie nog maar kort bij elkaar zijn en vrezen dat het weer niet gaat lukken.

Door met elkaar te communiceren, naar elkaar te luisteren en de verbinding te zoeken in een veilige omgeving, leer je jezelf en de ander op een heel nieuwe manier kennen. En ontdek je misschien dat het dit keer wél lukt.

Ja, ik wil 

Relatieproblemen: uit elkaar gegroeid

Jij en je partner zijn elkaar een beetje kwijtgeraakt. Jullie leven langs elkaar heen. Je komt elkaar tegen bij het ontbijt en ’s avonds bij het tandenpoetsen. Jullie weten allebei niet eens meer wat de ander meemaakt en doormaakt. En je vraagt je af: wanneer is dit gebeurd? Welke afslag hebben we gemist?

Je realiseert je dat het zo niet langer kan. Maar is je relatie nog te redden? En zo ja, hoe dan? Want dat je hulp nodig hebt, is wel duidelijk.

Relatieproblemen: broer en zus

Jullie gezin draait als een geoliede machine. Als partners zijn jullie volledig op elkaar afgestemd. Zo goed, dat het nergens voor nodig is om veel met elkaar te bespreken. Jullie kennen allebei je taken, houden rekening met elkaar en maken nooit ruzie.

Tot zover het goede nieuws. Minder leuk is dat het een saaie boel is. Zelfs de seks staat op de automatische piloot. En je weet eigenlijk niet hoe gelukkig de ander is. Hoe brengen jullie weer wat leven in de brouwerij?

Patronen in relaties

In elke relatie ontstaan patronen. Dat heeft te maken met taakverdeling, karakters en alles wat jullie beiden hebben meegenomen vanuit je jeugd en verleden. Die patronen kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Vooral omdat je meestal niet eens doorhebt dat ze je in de weg zitten. Het kan een hele klus zijn om ze te ontdekken, en daarna moet je er nog mee leren omgaan.

Daarbij kun je wel wat hulp gebruiken.

Relatiecoach Marga staat voor je klaar

In een aantal gesprekken en oefeningen leren jullie op een andere manier met elkaar te communiceren. Jullie ontdekken samen het patroon waarover jullie steeds struikelen. Als je het patroon eenmaal herkent, kun je er beter mee omgaan. Zo ontstaat er opnieuw een verbinding.

Ook leer je dat je je emotie kunt uiten zonder dat de ander uithaalt of zich terugtrekt. Je blijft juist in verbinding. Dat betekent dat je een twee-eenheid vormt, in plaats van twee afzonderlijke eilandjes die samen in een huis wonen.

Jouw relatie nieuw leven inblazen?

Maak vandaag nog een afspraak.

Liefdescoach: prille relatie

Veel deskundigen vinden dat relatietherapie geen zin heeft als je korter dan 2 jaar samen bent. Daar denk ik heel anders over. Juist als het begin lastig is, kan het goed zijn om de verbinding te zoeken. Het is juist ontzettend stoer en slim om het meteen goed aan te pakken!

De eerste jaren van je relatie kunnen hobbelig verlopen. Vooral als beide partners al een of meerdere relaties achter de rug hebben, en vooral als je een samengesteld gezin vormt. Misschien zit je vorige relatie nog in de weg. Zit je vast in bepaalde patronen. Heb je een aantal vervelende relaties gehad. Heb je jezelf achter een muurtje verschanst. Hoe maak je van deze nieuwe relatie een doorslaand succes?

Liefdescoach: APK voor een uitstekende relatie

Je verwacht het misschien niet, maar ook een uitstekende relatie kan baat hebben bij relatiecoaching. Veel stellen gunnen zichzelf een regelmatige APK. Ze gaan onder mijn begeleiding met elkaar in gesprek over hun relatie. Wat ging er goed? Wat had er anders gekund? Zijn er bepaalde wensen of verlangens? De toegevoegde waarde van de relatiecoach is dat die soms doorvraagt als de partners eigenlijk al verder wilden met het volgende onderwerp. Daardoor kunnen ze toch een stukje dieper komen.

 Ook een APK? Mail Marga. 

Waarom relatiecoaching kan helpen

  • De gesprekken met je partner worden begeleid door een professional. Elk gesprek is dus gelijkwaardig en veilig.
  • Doordat er iemand is die jou begrijpt en die je helpt, kan relatiecoaching ervoor zorgen dat je een geweldige verbinding met elkaar krijgt.
  • De relatie met je ex-partner zal veranderen, waardoor je huidige relatie snel in rustiger vaarwater komt. Jouw relatie kan wél slagen.
  • Het brengt veel meer gezelligheid in je relatie, doordat je jezelf en de ander beter leert kennen.
  • Je leert om je kwetsbaar op te stellen en om zonder angst te communiceren. Je weet dat praten niet automatisch tot ruzie leidt.
  • Relatiecoaching staat voor een investering in je relatie.
 Lees meer over liefdescoach Marga Heuker

 Liefde onder de Loep

Voor alle relaties, van piepjong tot sterk gerijpt. Het kaartspel ‘Liefde onder de Loep’ van Marga Coacht is een fijne manier om in gesprek te gaan over je relatie, jezelf en de ander. Je kunt het zo zwaar of luchtig maken als je zelf wilt. Je speelt het samen of onder begeleiding van Marga.
Liefde onder de Loep, de Date is zelfs een compleet uitstapje, met hapje en drankje erbij. Wakker hiermee regelmatig het vuurtje aan.

Bekijk Liefde onder de Loep

Online relatiecoaching

Tijdens corona was het niet mogelijk om een liveafspraak te maken. Ik maak gebruik van Microsoft Teams. Dat blijkt net zo effectief te werken als een livesessie.

 Afspraak maken? Mail me en ik bel je terug: marga@heuker.nl