Relatiespel:

Liefde onder de loep

Door Marga Heuker

Relatiespel Liefde-onder-de-loep

€ 22,50

Liefde onder de loep
“De basis”

Door Marga Heuker

Klopt onze relatie nog wel?

Of je relatie nu uitstekend is, een beetje stoffig of ronduit verwaarloosd, aandacht en praten zijn de sleutel. Hoe lang is het geleden dat jij en je partner de tijd hebben genomen voor een eerlijk gesprek? Dat jullie alle stoorzenders in de omgeving hebben uitgeschakeld en in alle rust over de relatie hebben gepraat? De meeste stellen doen dat zelden. En als ze het doen, is dat meestal omdat er iets niet goed loopt.

Waarom het relatiespel Liefde onder de loep?

Marga Heuker heeft het relatiespel Liefde onder de loep ontwikkeld omdat het een praktische, eenvoudige manier is om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. “Je kunt het zien als de APK van je relatie,” zegt ze, “Door minstens eenmaal per jaar de tijd te nemen voor een goed gesprek, houd je de lijnen open en blijf je bereikbaar voor elkaar. En als je dit spel een keer hebt gespeeld, zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om de ander vragen te stellen die belangrijk voor je zijn.”

Neem de Liefde onder de loep met of zonder begeleiding

Je kunt het zo licht en zo zwaar maken als je zelf wilt. Je kunt het spel samen spelen of tijdens een sessie met Marga. De toegevoegde waarde van een gesprek met coach Marga is dat ze signalen kan oppikken die jullie zelf van elkaar niet (meer) zien. Daardoor kan het gesprek een verrassende wending krijgen. Vooral als je relatie stroef verloopt, kan het een verstandige keus zijn om de Liefde met begeleiding van Marga onder de loep te nemen.

Zijn er dingen die je lastig vindt om te bespreken? Kun je elkaar alles vragen – en krijg je dan ook een antwoord waar je iets mee kunt?

Zo werkt Liefde onder de loep

Liefde onder de loep is niets meer en niets minder dan een pak kaarten. En toch…
Op elke kaart staat een vraag. De ene vraag zal je meer aanspreken of raken dan de andere. Je kunt het spel dus op meerdere manieren spelen. Je kunt blind een kaart trekken en de vraag stellen, of de kaarten open op tafel leggen en de vraag pakken die je raakt.

Voorbereiding van het relatiespel

Liefde onder de loep werkt het beste na een goede voorbereiding. Niet dat die ingewikkeld is. Het is een kwestie van je telefoon en andere schermen uitzetten en zorgen voor een omgeving waarin je niet wordt gestoord. Of je romantische dingen doet als kaarsjes aansteken en muziek opzetten, mag je helemaal zelf weten.

Uitvoering van het relatiespel

Wat de uitvoering van dit relatiespel betreft, zijn er duidelijke spelregels. Hoewel ze makkelijk zijn, kan het lastig zijn ze toe te passen.

De belangrijkste is dat je partner alle tijd krijgt om te antwoorden. Houd er rekening mee dat hij of zij geraakt kan zijn door de vraag en dat het een tijdje stil kan zijn. Laat je partner altijd helemaal uitspreken.

Misschien krijg je een vraag die je, om wat voor reden dan ook, niet wilt beantwoorden. Dat mag. Zeg dat je de vraag niet wilt beantwoorden, kijk elkaar 20 seconden zwijgend aan en leg vervolgens uit waarom je geen antwoord wilt geven.

Marga Heuker

Over de auteur

Marga Heuker

“Mijn missie is om jou van jezelf te laten houden.”

Marga Heuker coacht in de liefde. Haar missie is om mensen van zichzelf te laten houden. Ze zoekt voortdurend naar nieuwe methoden en manieren waarmee ze jou kan helpen om aan jezelf en je relatie te werken. In haar praktijk Marga Coacht merkte ze dat de meeste relatieproblemen ontstaan door slechte communicatie. Aandacht en met elkaar praten zijn essentieel in elke relatie. Daarom heeft Marga het relatiespel Liefde onder de loep ontwikkeld.

“Juist door er een relatiespel van te maken, is het niet zo zwaar. Het is een kaartspel voor iedereen – stellen die elkaar zijn kwijtgeraakt en stellen die het prima met elkaar kunnen vinden.”

Klopt onze relatie nog wel?

Ontdek het in een uniek
1-op-1 vragenspel