Niet gelukkig in relatie

Niet gelukkig in relatie | Je zit in een relatie, maar echt perfect loopt het toch niet. Heb je het gevoel dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn? Zijn jullie alleen nog maar aan het ruzie maken of praten jullie gewoonweg niet meer? Of hebben jullie een soort van broer/zus relatie? Waarbij alleen de praktische kant van een relatie nog in leven wordt gehouden, maar er emotioneel niets meer is. Of dat denk je toch. Misschien is het zover gekomen dat je verliefd bent op een ander.

Relatiecoaching

Je realiseert je dat het zo niet langer meer door kan gaan. Je vraagt je af: Hoe kan ik mijn relatie redden? Wie kan mij helpen om mijn gezin te redden? Want samen lukt het niet om uit patronen te stappen en je hebt hulp nodig om te kijken of je relatie nog levensvatbaar is. Relatiecoaching is daarbij een uitstekend hulpmiddel.

Een paar tips om niet langer niet gelukkig in relatie te zijn:

  • Blijf jezelf.
  • Deel regelmatig goed nieuws met elkaar.
  • Laat de balans tussen geven en nemen in evenwicht zijn.
  • Kus elkaar elke dag met aandacht.
  • Ook stellen met een goede relatie hebben ruzie.
  • Wees dankbaar voor elkaar.
  • Leg je telefoon, oid eens aan de kant en investeer die tijd in elkaar.

Iedereen vult deze op zijn eigen manier in en deze tips zijn natuurlijk maar een leidraad. Maar het is soms wel eens goed om je relatie in vraag te stellen. Of om je voor te stellen hoe jouw toekomstige relatie zou kunnen zijn.

Methodes

De methodes die ik daarvoor gebruik is de EFT (Emotionally Focused Therapy) relatietherapie en opstellingen.

EFT-relatietherapie houdt zich bezig met verbindingen en het herkennen van patronen. We zijn niet de patronen die we hebben ontwikkeld in de relatie, maar ze houden ons wel in de greep.

In een opstelling wordt er gekeken naar het systeem waarin jij je begeeft. Het toont aan hoe je verhoudingen zijn binnen o.a. je familie, werk, je eigen gezin, je vriendenkring, de vereniging waar je bij zit, enzovoort. Het maakt duidelijk hoe jij reageert op bepaalde situaties, hoe jij omgaat met de dingen. Een opstelling is niet oplossingsgericht maar creëert een bewustwording. En vanuit die bewustwording kun je een verandering aanbrengen.

Ben je niet gelukkig in relatie? Wil je jouw relatie nieuw leven inblazen? Maak vandaag nog een afspraak.

 

Niet gelukkig in relatie