Relatietherapie Assen

Je relatie loopt niet lekker en je hebt het gevoel dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn? Zijn jullie alleen nog maar aan het ruzie maken of praten jullie gewoonweg niet meer? Relatiecoach Marga geeft relatietherapie vlakbij Assen en biedt hulp bij relatieproblemen. Ik help stellen die elkaar kwijt zijn geraakt en elkaar weer terug willen vinden.

Waarom relatietherapie?

Met relatietherapie in Assen leer je door middel van gesprekken en oefeningen die jullie samen uitvoeren om op een andere manier met elkaar te communiceren. Jullie leren een patroon te herkennen waarover jullie regelmatig vallen. Wanneer dit patroon herkent wordt, kunnen jullie er  beter op inspelen. Zo kom je samen weer in verbinding.

Je leert dat je je emotie kunt uiten zonder dat de ander uithaalt of zich terug trekt. En dat is wat je wilt, samen in verbinding zijn binnen een relatie. En in verbinding zijn betekent dat je een twee-eenheid vormt in plaats van twee eilandjes op zich die samen wonen in hetzelfde huis.

Methode: EFT relatietherapie Assen

Een belangrijke methode die ik gebruik bij therapie is de EFT relatietherapie. EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. EFT-relatietherapie houdt zich bezig met verbindingen en het herkennen van patronen in een relatie. We zijn niet de patronen die we hebben ontwikkeld, maar ze houden ons wel in de greep.

Methode: opstellingen

In een opstelling wordt er gekeken naar het systeem waarin jij je begeeft. Het toont aan hoe je verhoudingen zijn binnen o.a. je familie, werk, je eigen gezin, je vriendenkring, de vereniging waar je bij zit, enzovoort. Het maakt duidelijk hoe jij reageert op bepaalde situaties, hoe jij omgaat met de dingen. Een opstelling is niet oplossingsgericht maar creëert een bewustwording. En vanuit die bewustwording kun je een verandering aanbrengen.

Interesse in relatietherapie Assen en omgeving?

Je kan bij mij altijd terecht voor een verkennend gesprek.

Relatietherapie assen