Wie ben ik in de liefde?

Training voor singles

Het lijkt wel alsof iedereen om je heen een relatie krijgt. Ze zijn allemaal verliefd en gelukkig. En dat terwijl de liefde jouw deur steeds voorbij gaat. Je omgeving is het erover eens dat je leuk bent. Je vindt jezelf ook de moeite waard. En je leert zo af en toe wel iemand kennen, maar het komt niet tot een serieuze relatie. Herkenbaar?

Vrienden en familie vragen zich af of je niet veel te kritisch bent. Welnee! Het enige dat je wilt is verliefd worden en dat die liefde wederzijds is. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Muurtje om je heen uit zelfbescherming

In het verleden ben je een paar keer teleurgesteld, en dat wil je niet nog een keer. Je weet best dat het belangrijk is om je kwetsbaar op te stellen in een relatie. Maar hoe doe je dat? Zoals veel mensen die gekwetst zijn in de liefde, heb je een muurtje om je heen gebouwd, zodat je niet opnieuw gekwetst wordt.

Jezelf verliezen in een relatie

Hoe komt het toch dat je jezelf zo makkelijk kwijtraakt in een relatie? Mensen die graag een relatie willen, kunnen zich helemaal naar de ander plooien. Ze verliezen zichzelf. De vraag is: wie laat je eigenlijk zien aan de ander? Is dat misschien een versie van jezelf die ander volgens jou wil zien? Dan weet de ander niet wie jij werkelijk bent. En als je zelf niet weet wat je wilt in de liefde, kan de liefde jou ook niet bereiken.

Hoe kan ik je helpen?

De liefde is prachtig, maar ook ongrijpbaar. Je hebt immers geen enkele invloed op de ander; alleen maar op jezelf. Ik weet er alles van.
Ik ben zelf getrouwd geweest en gescheiden. Wat ik miste bij de mannen, dacht ik te kunnen vinden bij de vrouwen. Na een relatie met een vrouw werd het duidelijk. Wat ik zocht lag niet bij de ander, maar gewoon bij mezelf. Daar begon mijn eigen zoektocht. Wie ben ik in de liefde? Tijdens mijn ontdekkingsreis merkte ik dat er veel meer mensen zijn die hiermee worstelen. Daarom heb ik deze training ontwikkeld. Want niets geeft me meer voldoening dan mijn ervaring delen met anderen.

Training van Marga Coacht: Wie ben ik in de liefde?

Wie ben ik in de liefde? is een interactieve, praktische training. Je leert jezelf kennen. Je ontdekt hoe je tegenover de liefde staat. Je krijgt meer inzicht in je eigen gedrag. Je komt dichter bij jezelf te staan, waardoor je toegankelijker bent voor de liefde.

Ik ben erbij! 

We zetten verschillende werkvormen in, waaronder opstellingen, groepswerk, coaching, vraagstellingen en rollenspellen. En natuurlijk hoort er ook een stukje theorie bij. Hoe werkt dat nou tussen mensen, en op hoe veel manieren kan het misgaan?

Hechtingsstijlen, erkenning en herkenning komen ook aan bod. We gaan uit het hoofd in het lijf.

In het tweede deel van de training legt astrologe Marijke de Bos je uit hoe je in elkaar steekt. Dat doet ze met behulp van jouw horoscoop. Hiervoor hebben we de datum, tijd en plaats van jouw geboorte nodig.

Stel nou dat je tijdens de training je grote liefde ontmoet. Moet je dan stoppen? Nee, natuurlijk niet. Je kunt rustig doorgaan met de training. Het feit dat je jezelf steeds beter leert kennen, kan de liefde alleen maar verder verdiepen.

Wat gaan we doen?

De training is verdeeld over 4 dagen in een periode van 6 maanden. We gaan aan het werk met allerlei onderwerpen en werkvormen.

Deel 1. Bewustwording van Wie ben ik in de liefde?

Je wordt je bewust van hoe jij in de liefde staat. Wat verwacht je van de ander? Welke positie neem je in een relatie in? Hoe zet je jezelf neer? Opstelling is een van de werkvormen die we hier inzetten.

Deel 2. Wie ben ik?

Om te kijken naar wie je echt bent, gaan we onder andere aan de slag met je horoscoop. Ook blikken we terug op de periode tussen deel 1 en nu. Hoe is het de afgelopen tijd gegaan, met daten en met jou? Herken je inmiddels je valkuilen?

Deel 3. Hechtingsstijlen / voorgeschiedenis

Als je steeds over dezelfde hobbels struikelt, kan dat te maken hebben met je hechtingsstijl. Die is ontstaan in je kindertijd en bepaalt voor een deel hoe je in relaties staat. Daarmee gaan we aan het werk.

Deel 4. Ik en de liefde

Jij en je toekomstige partner staan centraal. Wat wil je van die partner? Wat moet hij of zij wel en juist niet doen? We doen opstellingen aan de hand van die vraag. We bekijken een aantal filmpjes over relaties en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Meld je nu aan

Praktische informatie over de training ‘Wie ben ik in de liefde?’

  • De start van de nieuwe trainingen kun je vinden onder het kopje agenda

De groepen bestaan maximaal uit 6 personen.
De lestijden zijn van 10.00-17.00 uur en de lunch wordt verzorgd.
De kosten bedragen € 600 inclusief btw.

Wil je erbij zijn, maak dan vandaag nog een afspraak. Voordat je deelneemt aan de training maak ik graag eerst kennis met je door middel van een kort telefonisch intakegesprek.