Horoscoop-opstelling

Horoscoop-opstellingen

Vraag jij je wel eens af waarom je steeds tegen dezelfde issues aanloopt? Waarom je altijd ruzie krijgt over hetzelfde onderwerp, moeite hebt met keuzes maken of altijd en overal te laat komt? Met een horoscoop-opstelling herken je bepaalde patronen en kun je daar op een bewuste manier mee omgaan. Horoscoop-opstellingen doe ik in samenwerking met astrologe Marijke de Bos. Maar wat is dat eigenlijk, een horoscoop-opstelling?

Geboortehoroscoop en een opstelling

In een horoscoop-opstelling combineren we astrologie en opstellingen, zoals we die kennen vanuit systemisch werk. Aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats maakt Marijke je geboortehoroscoop. Daarin zien we terug welke invloed de planeten op die datum, tijd en plaats hebben gehad op jou en je karakter. Na uitleg van je horoscoop kiezen we in overleg een thema, waarover we een opstelling doen. Een horoscoop-opstelling heeft niets te maken met analyseren of problemen ontrafelen. Het gaat erom dat je juist uit je hoofd gaat en in je gevoel. In een groep van maximaal 4 deelnemers krijgt iedereen een eigen horoscoop en opstelling.

horoscoop-opstellingen
Afbeelding van Freepik
horoscoop-opstelling
Afbeelding van Freepik

Wat gebeurt er tijdens een horoscoop-opstelling?

Astrologe Marijke de Bos maakt van tevoren al je geboortehoroscoop. In de groep legt zij jouw horoscoop uit.

Daarna bespreken we welk thema we gaan bekijken tijdens je opstelling. Misschien is er een bepaalde vraag waar je mee zit. Soms komt die vraag tijdens de uitleg van je horoscoop naar voren. Wat ook regelmatig gebeurt, is dat de horoscoop een heel andere vraag oproept. Dan zal ik voorstellen om een opstelling over die vraag te doen.

Alle deelnemers doen mee; ook aan jouw opstelling. Je wijst zelf je representanten aan en waar ze moeten staan. Dat doe je puur intuïtief; dat is juist de kracht van de opstelling.

Door de opstelling word je je bewust van de dynamiek waarin je zit. De opstelling lost niet al je problemen op; je wordt je bewust van wat er is. Ik bewaak dat je bij je gevoel blijft en niet in je hoofd gaat zitten. Ik bewaak ook de veiligheid.

Na jouw opstelling is er een korte pauze, zodat iedereen de indrukken even kan verwerken, en daarna is de volgende deelnemer aan de beurt. Je maakt dus vier keer een opstelling mee, eenmaal in de hoofdrol en soms meerdere keren als representant.

Procesbegeleider bij horoscoop-opstellingen

Mijn rol bij horoscoop-opstellingen is die van procesbegeleider. Omdat alle deelnemers deel uitmaken van het proces, vraag ik iedereen: sta je hier goed? Wat voel je? Ik houd in de gaten wat het effect van een verandering is op alle deelnemers. Je wordt nooit voor niets gekozen als representant!

Voor wie is een horoscoop-opstelling?

Een horoscoop-opstelling is een mooie ervaring voor mensen die

  • met beide benen op de grond staan
  • openstaan voor spiritualiteit
  • nieuwsgierig zijn naar zichzelf
  • bereid zijn om aan zichzelf te werken
  • in de spiegel durven te kijken

Heb je al een stukje van het leven achter de rug en ontdek je dat er nog iets te doen valt? Dan is een horoscoop-opstelling zeker iets voor jou.

horoscoop
Afbeelding van Freepik

Aanmelden voor een horoscoop-opstelling

Een horoscoop-opstelling duurt van 9:30 – 17:00 uur. De kosten bedragen €185 inclusief btw. De lunch is daarbij inbegrepen en wordt verzorgd door Dinercafé De Hopbel.

Je kunt je individueel aanmelden of met een complete groep van 4 personen.