Training Wie ben ik zonder mijn ex?

Nadat jij en je ex partner uit elkaar zijn gegaan, zijn de ruzies hetzelfde gebleven of erger geworden. Dat is logisch, scheidingen zijn nu eenmaal niet zo eenvoudig. Jullie zijn alleen maar bezig geweest met het uit elkaar gaan en niet met doorbreken van patronen.

De scheiding is geregeld, alles in gezamenlijk overleg. Alles is financieel en juridisch afgehandeld. Jullie wonen niet meer bij elkaar en toch is er niks veranderd. Fysiek is er afstand, maar emotioneel gezien ben je nog steeds verbonden. Tenslotte hebben jullie kinderen en is het niet mogelijk om echt los van elkaar te komen, denk je.

Ik kan me voorstellen dat je niet meer met je ex partner in therapie wilt. Het enige wat je wilt is rust en een eigen plek. Het is heel erg goed denkbaar dat jij en je ex partner op een ander niveau qua beleving zitten. De ander is misschien nog lang niet zo ver om je los te willen laten of andersom.

Hoe kan ik je helpen?

Jij alleen bent in staat om te veranderen. Hoe graag je het misschien ook zou willen, je kunt jouw ex partner niet veranderen. Als je patronen wil doorbreken, dan betekent dit dat je met jezelf aan de slag gaat. En ik kan je daarbij helpen en bijstaan.

Je leert oude patroon te herkennen en wordt bewust van jouw positie binnen het voormalige gezin.  Hoe doen we dit? Via een opstelling. Zo kunnen we de onderlinge verhoudingen zien binnen het gezin. Pas als je je hier bewust van bent kun je aan de slag gaan om veranderingen aan te brengen zodat jij de regie weer hebt over je eigen leven.

Training Wie ben ik zonder mijn ex? (laat-me-los)

Lukt het niet om afstand te nemen van jouw ex partner omdat jullie samen kinderen hebben? Val je telkens weer terug in oude patronen op het moment dat je hem/haar ziet? Wat zou jij doen, als ik jou vertel dat je deze patronen kunt doorbreken? Dat je na 3 ochtenden weer ruimte hebt voor jezelf en nieuwe dingen en op een goede manier contact kunt houden met jouw ex-partner?

Tijdens de training leer je:

  • Oude patronen herkennen en de bijbehorende emotie te ontdekken
  • Omgaan met deze emotie
  • Regie terug te nemen over je eigen leven
  • Dichterbij jezelf komen
  • Ruimte maken voor iets nieuws

Tijdens de training zullen wij verschillende oefeningen doen waaronder opstellingen, rollenspellen, emotiespel en houden we ons bezig met een afscheidsritueel. Daarnaast krijg je een individueel gesprek.

Wil je snel een afspraak? Klik hier.