Marga`s blog

Relaties en rollen

 Gezien worden in je relatie

Vandaag las ik een stuk op Facebook over een man die zijn vrouw had verlaten. Met een heerlijk misleidende titel “man verlaat vrouw voor een 10 jaar jongere vrouw” was dit alleen al voer om enorm heftige commentaren uit te lokken.

Maar waar het daadwerkelijk om ging is dat een man vertelde waarom hij bij zijn vrouw was weggegaan. Hij had het gevoel toen er kinderen kwamen er geen liefde meer over was voor hem. Dat alle tijd en energie naar de kinderen ging en hij als vanzelfsprekend genomen werd.

Hij wou ook graag weer gezien worden als partner en niet alleen als vader. En hij op een gegeven moment verliefd werd op een andere vrouw omdat zij hem wel de aandacht gaf die hij zo miste. Dat zij 10 jaar jonger was doet er natuurlijk helemaal niet toe, maar zorgt wel voor meer lezers denk ik 😉

De commentaren van de vrouwen waren niet van de poes, egoïstisch, geen respect en heel veel meer en erger. Ik vond het wel grappig om te lezen dat ze alleen lazen dat hij vreemd is gegaan, maar niet dat hij om aandacht schreeuwde en die niet kreeg.

Relaties en kinderen

Vaak hoor je dat vooral vrouwen alles voor hun kinderen over hebben, dat de kinderen belangrijker zijn dan hun partner. En begrijp me niet verkeerd, als je aan kinderen begint dan verdienen ze alle aandacht en liefde van zowel de vader als moeder.

Maar voor kinderen mag je zorgen en ze begeleiden om later hun eigen leven te leiden. Voor een partner kies je om de rest van je leven mee samen te zijn. Tenminste dat is over het algemeen wel de insteek 🙂

Relaties en rollen

Als je kinderen krijgt, dan veranderen de rollen in je relatie. Je wordt naast partners ook ouders. Zeker in het begin zul je blij zijn als er een beetje tijd overblijft voor jezelf.

En een partner is er toch wel. Je woont ermee samen, je ziet elkaar in bed, bij het ontbijt, bij het avondeten, ‘s avonds en in het weekend. Tijd zat voor elkaar toch??? Op zich wel, maar het hangt er vanaf hoe je die tijd samen invult.

Gaat het als je elkaar spreekt dan alleen over de kinderen, werk, sport en andere randverschijnselen? Tja dan is het goed mogelijk dat je elkaar uiteindelijk verliest. Neem je oprecht tijd voor elkaar om je te verdiepen in wat er in de ander omgaat, dan zal de verbinding blijven.

Dus sta eens wat vaker stil bij de vraag welke rollen je nou als persoon vervult. En welke prioriteit welke rol heeft. Helaas staat de rol van partner vaak onderaan de lijst.

Relatie en verbinding

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je in deze hectische tijd je relatie als prioriteit hoog komt? Tegenwoordig zie je steeds vaker dat stellen gewoon uit voorzorg regelmatig een relatiecoach bezoeken. Gaat het slecht met deze stellen? Helemaal niet, maar voorkomen is beter dan genezen 😉

Of je koopt het relatiespel Liefde onder de loep. Als je elkaar al wat kwijt bent is het soms lastig om die vragen aan elkaar te stellen die je graag wilt maar niet meer durft. Dan is dit spel heel fijn om als ondersteuning te gebruiken.

Heb je vragen? Stel ze gerust. Kunnen we samen kijken wat ik voor je kan betekenen.