Marga`s blog

Van Single naar relatie

prille liefde, van single naar relatieVerliefd en nu?

Laat ik het nog weer een keer hebben over Married at first sight Australie, ik blijf ervan genieten 🙂

Toen ik weer eens aan het daten was en ik erg verliefd was en tegen iemand zei dat ik al een paar maand met iemand samen ben, keek degene mij een beetje vreemd aan.

Wat is nou een paar maanden? En wat doe je daar verkrampt over.

Degene had niet in de gaten hoe belangrijk die eerste maanden voor mij zijn. Want juist in die eerste paar maanden leer je elkaar kennen en dat kan alleen als je je kwetsbaar opstelt.

First date

En hoe doe je dat nou eigenlijk een relatie hebben? Je gaat op date en daar begint het al. Tijdens de vrijgezellenavond bij MAFS Australie werd er door de mannen vrolijk gespeculeerd wie na de bruiloft gelijk het bed in zouden duiken met hun kersverse partner.

Maar ook al trouw je gelijk terwijl je elkaar nog nooit hebt gezien, het blijft een first date. Ha, daar kan ik ook uren naar kijken en over vertellen, wat een geweldig programma. Voor een volgende blog 🙂

Van date naar relatie

Maar even terug te komen op de eerste date. Wanneer ga je op een vervolg date, moeten de vonken er bij de eerste date al afspatten of is het genoeg dat je elkaar interessant genoeg vindt om uit te zoeken of het wat kan worden? En na hoeveel dates heb je een relatie?

Ines, de rebel van MAFS Australie, legt het met een andere man aan. Ze vindt Sam veel interessanter dan haar eigen man en ook Sam is op zijn zachts gezegd niet blij met zijn gekozen vrouw.

Ines is niet van om de hete brij heen kletsen. Ines is recht voor zijn raap en gaat het liefst over lijken. En dus vertelt Ines precies wat zij met Sam van plan is. Ines wil alles en is niet tevreden met kruimels.

Op het moment van het schrijven van deze blog is de status als volgt: Ines heeft Sam verteld dat zij met hem verder wil. Dus na een paar dates. Het programma draait er tenslotte om om een partner te vinden. En wat doet Sam?? Sam trekt zijn keutel terug….

Relatie en kwetsbaarheid

Nu kan ik heel erg generaliserend worden en zeggen dat ALLE mannen hetzelfde zijn en geen commitment aan durven gaan, maar dat ga ik niet doen:-) . Ik schrijf het natuurlijk expres op omdat dit natuurlijk wel vaak gezegd wordt. Geloof me, er zijn net zoveel mannen als vrouwen die geen commitment aan durven gaan en ook net zoveel mannen als vrouwen die dit wel willen.

Maar waar het om gaat is dat de scheidslijn in het begin tussen je kwetsbaar opstellen en vertellen wat jouw verlangens zijn en te pusherig worden heel dun is. Wanneer doe je het goed?

Relatie en hulp vragen

Het is heel erg fijn om te weten wie je bent in de liefde voordat je begint aan een relatie, maar het is nog belangrijker om te weten wie je bent in de liefde als je net een relatie bent begonnen. En waarom zou je juist dan niet om hulp willen vragen?

Want als je hopeloos in de liefde bent en je eindelijk weer iemand treft waarvan jij denkt dat het de ware wel eens zou kunnen zijn, hoe fijn is het dan om iemand te hebben die kan helpen tijdens de eerste fase van een relatie.

Ook nu kunnen de vragen van Liefde onder de Loep je helpen. Of neem contact met me op zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen.