Marga`s blog

Rituelen, liefde en verjaardag

verjaardag en liefdeVerjaardag

Vandaag ben ik jarig en al jaren krijg ik ‘s ochtends een bos bloemen van mijn vader. Soms is het een gekocht boeket, de laatste jaren een met heel veel liefde uit de tuin samengesteld boeket door mijn moeder gemaakt.

Vorig jaar was ik op een zaterdag jarig en waren mijn vader en ik niet aan het werk. Mijn vader kwam onverwachts om 10 uur ‘s ochtends binnen met de gebruikelijke bos bloemen. Dit keer door hem uit hun tuin geplukt omdat mijn moeder er niet was. Ik kijk er elk jaar naar uit en het is voor mij een hoogtepunt op mijn verjaardag.

Een jaar had mijn vader de bos bloemen achterop in zijn fietstassen gezet en is deze onderweg naar mij verloren. Ik weet niet wie teleurgestelder was, mijn vader of ik 🙂

Rituelen

Als gezin hadden en hebben we vele rituelen. Voor mij zijn het heerlijke herinneringen waar ik op teer en waarvan sommige dus nog steeds weer terug komen.

Rituelen zijn ook belangrijk in een relatie. Het zijn kleine ijkpuntjes die je samen beleeft. Waarbij je herinneringen maakt. Die telkens weer terug komen en waar je je steeds weer op kunt verheugen. De rituelen zorgen ervoor dat de relatie stevig blijft. Als je het nalaat om deze rituelen in leven te houden dan kunnen er kleine barstjes in je relatie ontstaan.

Want net zoals ik best wel teleurgesteld was toen mijn vader niet met de bos bloemen kwam aanzetten, zo is je partner waarschijnlijk ook teleurgesteld dat je geen aandacht meer schenkt aan jullie rituelen. En tuurlijk kan het een keertje voorkomen dat het mis gaat, net zoals met de bloemen. ( Mijn vader heeft ervan geleerd en neemt de bloemen niet meer mee op de fiets, maar komt met de auto ook al zou hij liever met de fiets gaan dan met de auto 🙂 )

Liefde onder de loep kadootje

Dus hou de rituelen in ere en creëer steeds weer nieuwe. Ze kunnen klein en groot zijn, het maakt niet uit. Dus begin vandaag op mijn verjaardag met een nieuw ritueel. Als kadootje krijg je vandaag en morgen korting op de kaartenset Liefde onder de loep.

Heb je andere vragen, neem dan contact met me op. Ook op mijn verjaardag ben ik bereikbaar 🙂

 

Proost…