Marga`s blog

Wie ben ik in de liefde?

Wie ben ik in de liefde?

Heb jij je dat wel eens afgevraagd wie je bent in de liefde? Of je nou in een relatie zit, net uit een relatie komt of al een tijdje single bent.

Zoals jullie inmiddels wel weten, hou ik van programma’s die met de liefde te maken hebben. Ik ben nu married at first sight Australia aan het kijken. Man man man man wat een drama zit er in dit programma.

En of het nou goede acteurs zijn of gewoon goed gecast, het stuk van verlangen wordt enorm goed weergegeven. Het verlangen naar de liefde. Maar doordat ze de rollen en patronen zo enorm hebben opgeblazen kun je goed zien hoe we vaak met de liefde omgaan.

Bindingsangst

Sommige dames zijn zo gekwetst dat ze een schild van messen om zich heen hebben gebouwd. Er staat al op hun voorhoofd geschreven: Hoe harder ik jou pijn kan hoe beter, want zo kom je niet dichtbij en kun je mij niet kwetsen. En ze hebben de dames goed uitgezocht, want ze zijn vlijmscherp. Dit maakt het voor deze vrouwen erg lastig om een langdurige relatie op te bouwen.

Een partner kan hier lang in meegaan omdat ze ook het goede in deze personen zien, maar op een gegeven moment is voor partners vaak te hard werken waardoor ze er toch de brui aan geven.

Mannen die het lastig vinden om een relatie aan te gaan worden in deze serie prachtig weergegeven in de vorm van playboys. Het zijn prachtige mannen die aan elke vinger minimaal 10 vrouwen kunnen krijgen. Maar hoe ze ook genieten van alle aandacht, uiteindelijk willen ze toch maar een ding. Een gezapig leventje leiden. Huisje boompje beestje.

Maar voor vrouwen is dit een harde noot te kraken. Want als je als partner te dichtbij komt dan grijpen deze mannen graag terug op datgene waar ze heel goed in zijn. Vrouwen versieren. En dus hoppa weg nabijheid.

Intimiteit

Of wat te denken van een 29 jarige maagd. Dit is een groot geheim, gelukkig maar dat er niemand naar dit programma kijkt en het geheim zijn geheim blijft 🙂 En misschien is het wat overtrokken, maar het laat wel zien wat voor impact het aangaan van intimiteit op iemand kan hebben.

Intimiteit is een onderwerp wat we lastig vinden om het over te hebben, en dus doen we maar wat. Mannen die bijvoorbeeld toenadering zoeken bij vrouwen en die dit vaak gelijk associëren met; oh oh hij wil sex en daardoor gelijk op afstand gaan. Zo creëer je heel langzaam afstand ipv verbinding.

Familie en relaties

En wat denk je van de invloed van je familie. Ook deze ontbreekt uiteraard niet. Het gaat zo ver dat er op twee huwelijken de broers van de bruiden de bruidegom even apart nemen en op een heel intimiderende manier duidelijk maken wat ze ervan vinden en ze toch echt wel goed voor hun zusje moeten zorgen want anders weten ze hun te vinden.

Gelukkig dat de strekking van het programma is dat er wel getrouwd wordt, dus kun je de gesprekken met een korreltje zout nemen.

Maar onderschat de invloed van de familie niet in een relatie. Hoe blijf jij in dit geval trouw aan jezelf zonder het contact te verliezen met je partner en je familie. Of vind je het daarom lastig om een relatie aan te gaan. Bang voor de invloed en je daarom dan maar liever alleen blijft.

Emoties en liefde

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar waar het op neer komt is hoe emoties ons in de greep kunnen houden. Dat deze zo sterk zijn dat je vaak niet eens het antwoord op de vraag wie ben ik in de liefde kunt beantwoorden. En als je met deze emoties aan de slag gaat, je de vraag wie ben ik in de liefde vrij makkelijk kunt beantwoorden.

Zou jij weer willen weten wie je bent in de liefde? Neem dan contact met me op.