Marga`s blog

De dag van de scheiding en mijn verjaardag

De dag van de scheiding en mijn verjaardag

Morgen 14 september is het de dag van de scheiding en ook mijn verjaardag. Ik zal een feestje vieren, degene die op zoek gaan naar informatie voor de scheiding waarschijnlijk iets minder. Toch is mijn eigen scheiding wel een aanloop geweest naar datgene waar ik nu mee bezig ben. Koppels helpen om hun relatie weer goed op de rails te krijgen zodat zij geen gebruik hoeven te maken van de dag van de scheiding. Wist je dat een groot aantal stellen die gescheiden zijn uiteindelijk toch spijt krijgen van de keuze? Dat maakt het dubbel zo triest. Zo jammer dat ze geen hulp hebben ingeroepen toen het niet meer zo goed ging.

Communicatie

Een mooi voorbeeld is het tv programma 24 uur met mijn ex. Een ex-koppel is 24 uur “opgesloten” in een appartement en krijgen vragen voorgeschoteld die ze aan elkaar mogen stellen. Hoe vaak heb ik niet gehoord: “Jeetje dit is de eerste keer dat we zoveel met elkaar hebben gepraat”. Ze komen in deze tijd meer van elkaar te weten dan toen ze nog samen waren. Of het andere tv-programma de tv detective. Koppels zitten met een onafhankelijke derde om de tafel en stellen elkaar vragen en komen zo ook veel van elkaar te weten.

Waarom vinden we praten met elkaar toch zo lastig? Ten eerste de waan van de dag. Je hebt zoveel dingen te doen en dan is het ook wel eens fijn om niks te hoeven. Even lekker op de bank tv te kijken, een boek te lezen of iets dergelijks. Ten tweede is het makkelijker om iets in te vullen zodat jij je eigen verhaal ervan kunt maken dan het ook daadwerkelijk bespreekbaar te maken. Daarnaast zolang je dingen niet hebt uitgesproken zijn ze er ook niet. Maar als jullie beiden je eigen verhaal maken zonder het bij je partner te checken, dan heb je grote kans dat je toch op mijn verjaardag naar de dag van de scheiding wilt omdat jullie hebben besloten te scheiden.

Afspraak maken

Je mag ook op mijn verjaardag een relatiecoach afspraak maken om jullie relatie te vieren ipv de scheiding.

Proost