Marga`s blog

Zeg me wie je ziet (Marco Borsato)

Zeg me wie je ziet (Marco Borsato)

Heb je afgelopen zaterdag de beste zangers bekeken en dan met name Trijntje Oosterhuis die het liedje Zeg me wie je ziet van Marco Borsato heeft vertolkt? Ik wel en ik kan je vertellen dat ik kippenvel kreeg en ook een traantje heb weggepinkt. Stellen jullie elkaar wel eens de volgende vragen?

Vieren we nog feest, of teren we alleen nog op wat er is geweest?

Hoe is dat bij jullie, durf je jezelf of je partner deze vraag te stellen? Wat als het antwoord is, we teren alleen nog op wat er is geweest. Zou je het tij willen keren of zet je een punt achter de relatie? Wat zou jij er zelf aan kunnen doen?

Voel je je alleen, of door mij ontkend?

Hier gaat het er niet om dat je je wel eens een keer eenzaam of alleen voelt. Dat gevoel kennen we allemaal wel eens. Maar stel dat je naast je partner op de bank zit of naast hem of haar in bed ligt. Heb je wel eens het gevoel van zo dichtbij maar toch zover weg? En als je dit gevoel hebt, zou je de stap durven zetten om dit tegen je partner te zeggen?

Als je bij me blijft, doe het dan bewust. Luister naar je hart, wanneer je mond de mijne kust:

Als jij je partner een kus geeft, hoe vaak doe je dit bewust? Of is het een gewoonte geworden? Probeer het eens uit. Als je je partner een kus geeft dat je dit met volle aandacht doet. Dat je je partner hierbij aankijkt en hem of haar aanraakt. En maak dan aan het einde van de week de balans eens op.

Zeg me wie je ziet, wanneer je naar me kijkt. Ik heb je ogen niet, zeg me wie je ziet: 

We kunnen de gedachten van de ander nooit lezen. Om erachter te komen wat de ander denkt of voelt moeten we toch echt de stoute schoenen aantrekken het antwoord te krijgen. En ja hoe langer je bij elkaar bent zul je de ander kunnen lezen. Tegelijkertijd is dit ook een valkuil, want je kunt de dingen ook voor elkaar in gaan vullen. Het kan ook beangstigend zijn, want misschien wil je soms het antwoord ook niet weten. Maar een antwoord die je misschien niet wilt horen is altijd beter dan het invullen en jezelf hiermee gek maken. Komende zaterdag is de volgende aflevering, hier kun je het nummer beluisteren Trijntje Oosterhuis met Zeg me wie je ziet   [/html]