Marga`s blog

Ik wil nu voor altijd bij je blijven

onvoorwaardelijke liefdeIk hou nu van je

Toen ik nog met mijn wasman samen was, waren we een keer bij een collega van hem op bezoek. We kregen het over de liefde en hij zei tegen ons: Ik wil voor nu altijd bij haar blijven en ik hou nu van haar.

De wasman en ik keken elkaar bevreemd aan. Hoezo wil je nu voor altijd bij elkaar blijven? Dat is dan toch een liefde met voorbehoud?

Nu vind ik het een prachtige uitspraak. Want je weet niet wat de toekomst je gaat brengen. Er kunnen zoveel omstandigheden zijn waardoor je toch uit elkaar gaat. En dan is het toch zonde om maar half van je liefde te genieten.

Liefde in het hier en nu

En het heeft ook niks te maken met voorwaardelijke liefde. Want het gaat om de liefde in het hier en nu. Genieten van elkaar zonder voorbehoud.

Zonder voorbehoud betekent dat je de mooiste versie van jezelf kunt blijven, met al je (on)hebbelijkheden. Dat je niet bang bent dat je niet leuk genoeg bent en je dus maar gaat plooien naar wat je denkt dat de ander leuk vindt.

Maar uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk dit kan zijn. Alleen geloof me, dan is de liefde gedoemd te mislukken en hoe jammer is dat.

Hoe leer ik de liefde te leven vanuit de onvoorwaardelijkheid?

Zoals jullie weten heb ik heel wat dates gehad om dichterbij mezelf te komen in de liefde. Elke date weer heb ik mezelf afgevraagd wat dit me nu heeft opgeleverd. En soms wou ik het bijltje er heel graag bij neergooien en moest ik mezelf soms uit de put sleuren om maar in de onvoorwaardelijkheid van de liefde te blijven geloven.

En door die ervaring kan ik mensen helpen die in dezelfde put zitten en niet weten hoe eruit te komen. Die ook  niet meer in die onvoorwaardelijkheid geloven. Zeggen liever alleen te blijven dan weer een liefde aan te gaan.

Wil je ook weten hoe ik je daarbij kan helpen? Neem dan vandaag nog contact met me op zodat we hier samen mee aan de slag kunnen gaan.