Marga`s blog

Liefde onder de loep kaartenset

liefde onder de loepPresentatie van het ontwerp

Afgelopen vrijdag was de presentatie van mijn kaartenset Liefde onder de loep. Ik had Erik Davids van Meceda opdracht gegeven om deze te ontwerpen. Erik en ik werken geweldig samen. Ik geef opdracht bedenk iets wat bij me past en Erik voert uit. En beiden zijn we blij, want ik bemoei me niet met zijn zaken en hij stelt aan mij geen moeilijke vragen 🙂

De donderdag voor de presentatie belde Erik mij op om te vertellen dat hij het had afgerond en of ik al wou weten hoe het eruit zou komen te zien of dat ik me wou laten verrassen. Wel mocht ik voor de vorm de kleuren bepalen. De kleuren van mijn huisstijl of rood. Nou weten de mensen die mij goed kennen dat ik erg van rood hou en dus was die keuze niet erg moeilijk 🙂

Relatiespel

Die nacht heb ik slecht geslapen, ik heb over allerlei soorten kaartspellen gedroomd. Het was dus ook niet zo gek dat ik de vrijdagochtend toen ik met Tom wou lopen bij het dichttrekken van de deur mij realiseerde dat de sleutels nog aan de andere kant van de deur zaten en niet in mijn jaszak. Mijn lieve buurvrouw heeft mij daarop naar Roden gereden met hond en al en zo kon ik toch nog bij de presentatie van mijn kaarten zijn.

Erik denkt groots, bij het eerste telefoongesprek wat wij hierover hadden (een dik jaar geleden), zag hij mij al bij DWDD zitten. Wij hadden een iets andere mening over het vermarkten van mijn kaartenset 😉

Als jullie denken dat daarmee de verrassing compleet was, dan hebben jullie het mis. Erik had bedacht dat er nog wel een webshop gemaakt kon worden, want hé de kaarten kunnen ook in de rest van het land gebruikt worden. En zo geschiedde. Liesbeth Machielen van Machielsen werd meegetrokken in deze actie. Zij heeft alle teksten voor de webshop geschreven en de tekst op de achterkant van het doosje. Ook heeft ze alle vragen gecontroleerd op spellingfouten of tekstuele fouten.

Liefde onder de loep

Nou vergeet ik bijna te vertellen om wat voor soort kaarten het gaat omdat ik zo blij ben met de verrassing van Erik en Liesbeth. Het gaat om een relatiespel, Liefde onder de loep. Door de drukte van de dag is een relatie met of zonder kinderen vaak een geolied bedrijf geworden. Alles loopt als een trein. Maar daar waar het nou werkelijk om gaat dat wordt vaak vergeten. Namelijk dat het om jou en je partner gaat.

Dat je zo af en toe even weer tijd voor elkaar maakt om over je relatie te praten. En daar gaat dit spel over. Op elke kaart staat een vraag die je aan elkaar kunt stellen en waar je dan over in gesprek kunt gaan.

Valentijnkadootje

Inmiddels zijn de kaarten bij de drukker en worden ze en de week van valentijn afgeleverd. Ben jij nou heel erg nieuwsgierig naar de vragen die op de kaarten staan? Je kunt ze hier bestellen 🙂

Heel veel plezier ermee.