Marga`s blog

Nee hoor voor mij geen nieuwe liefde meer

Mierzoete romantische films

Een vriendin van me en ik houden regelmatig filmdagjes. We kijken dan meestal van die ontzettend mierzoete romantische films. Uiteraard kijk ik daar dan ook weer met een professionele blik naar.

Want ook al zijn het mierzoete films, ook hier zit vaak wel een boodschap in. Tenminste ik haal ze er wel uit 😉

Tijdens het kijken van een van deze films zei ik tegen haar, nu weet ik waarom ik geen relatie meer wil. Ik ben heel erg bang om mezelf kwijt te raken. Ik ben liever gelukkig alleen dan ongelukkig in een relatie. Ha ik had het ei van Columbus ontdekt zeg maar. De coach in de liefde zou wel even aan iedereen vertellen dat alleen zijn helemaal niet erg is als je er bewust voor kiest.

Ik had helemaal geen liefde nodig. Daarnaast heb ik een ontzettend leuk druk leven, een relatie past daar helemaal niet in. Nog een reden om alleen te blijven….

Liever alleen dan samen?

Daarnaast had ik genoeg single vrienden waar ik allerlei leuke dingen mee deed en dacht dit blijft voor altijd. Maar deze single vrienden vonden op een gegeven moment wel de liefde en ik, ik bleef vrolijk alleen achter.

En maar blijven volhouden dat ik liever alleen blijf. Zie je mijn neus al groeien?? Eigenlijk was ik intens verdrietig want waarom lukte het mij toch niet om de liefde te vinden? Maar ja ik beet liever mijn tong af dat dit te willen toegeven.

En toen ik mijn training klaar had en dit onder de aandacht wou brengen bij singles hoorde ik ook dezelfde uitspraken. Nee hoor voor mij geen nieuwe liefde meer.

Ik ben er klaar mee en ben liever alleen. Als ik doorvraag dan hoor ik toch dat ze stiekem wel eens op een datingsite zitten, maar alleen voor tijdverdrijf uiteraard 🙂 .

Angst en relaties

Hoe herkenbaar, liever alleen blijven dan weer in dezelfde valkuil stappen en ongelukkig worden. En hoezo kwetsbaar opstellen, daar ben ik nog nooit beter van geworden in de liefde.

Uit eigen ervaring weet ik dat deze uitspraak meestal voortkomt uit angst. En hoe jammer is dat, dat we ons laten leiden door angst ipv gevoel.

Training Wie ben ik in de liefde?

De training Wie ben ik in de liefde? gaat hierom. Leren leven vanuit het gevoel en niet vanuit de angst. Kom je er na de training toch achter dat je liever alleen bent, helemaal te gek. Maar dan heb je dat wel gedaan omdat je dit echt voelt en niet vanuit angst.

Dit jaar geef ik de training voornamelijk als een individueel traject. Wil je meer weten, neem dan contact met me op.