Marga`s blog

Liefde en lef

Onuitgesproken liefde

Ik ben fan van Grey’s Anatomie, vroeger heb ik er geen aflevering van gezien, maar inmiddels ben ik verslaafd. Ik neem alle afleveringen op zodat ik niks hoef te missen 🙂 Het is een ziekenhuisserie en ik vind de verhaallijn erg leuk, geniet van de actie en uiteraard de liefde.

In deze aflevering ging het om de onuitgesproken liefde. Iedereen kent vast wel een voorbeeld, van jezelf of vanuit de omgeving. Hier begon het met twee patiënten die elkaar na 50 jaar weer tegenkwamen in het ziekenhuis. 50 Jaar geleden stond hij op het punt om te gaan trouwen, werd alleen verliefd op de beste vriendin van zijn verloofde. Het was wederzijds, maar hebben dit nooit tegen elkaar gezegd omdat ze beiden loyaal waren aan hun vriendin/verloofde.

Toen ze elkaar weer tegenkwamen laaide de liefde weer op en durfden ze dit voor het eerst aan elkaar uit te spreken.

Ook in het boek van de zeven zussen komt een dergelijk verhaal voor. Een lord heeft gekozen om te trouwen met zus 1 en wordt hartstikke verliefd op zus 2. Zus 2 kan het niet over haar hart verkrijgen dat zus 1 ongelukkig wordt en besluit haar liefde opzij te zetten voor de liefde voor haar zus. Ironisch genoeg zorgt deze loyaliteit voor meer ellende dan dat zus 2 had beoogd met haar loyaliteit jegens haar zus.

Ha, je denkt nu misschien wat een flauwekul want het is fictie, geloof me ook in het ware leven komt dit voor 🙂

Complexiteit van de liefde

Ik heb het wel vaker gehad over de complexiteit van de liefde. De liefde doe je namelijk niet alleen, daar zijn twee (soms meerdere) mensen bij betrokken. Jij kunt wel iets willen, maar als de andere partij daar anders over denkt dan heb je wel een probleem. Je kunt natuurlijk wachten totdat je een ons weegt, maar meestal wordt het er niet anders van 🙂

Maar wat doe je met de liefde die er wel is, maar die je niet durft uit te spreken? Soms gaat het om een onmogelijke liefde. En waar kies je voor loyaliteit of voor eigen geluk? En in dit geval klinkt loyaal zijn bijna als een vies woord. Alleen hoe nobel het ook is, soms kan het vergaande gevolgen hebben, zie het tweede voorbeeld. Dus is loyaal zijn aan een prachtige eigenschap of is het dom?

En hoe zit het met de liefde die er wel is maar die je niet durft uit te spreken omdat je gewoon weg het lef niet hebt. Dat je liever je tong afbijt en ongelukkig blijft dan de woorden uitspreekt en heel misschien wel een blauwtje loopt. Hoe jammer is dit?

Uitdaging in de liefde

Ik daag je uit om degene aan te spreken waar je gevoelens voor hebt. En wist je dat heel veel mensen spijt hebben van de breuk met hun partner? Heb jij spijt van de breuk met je partner, heb je nog gevoelens voor hem of haar? Trek de stoute schoenen aan en vertel wat je voelt.

Niet omdat je eigenlijk zo zielig bent, maar omdat je hebt gemerkt dat de gevoelens gewoon onder een dikke laag stof zaten en je ze niet meer kon zien. Hierdoor dacht je dat het beter was om een punt te zetten achter de relatie. Wacht er alleen niet te lang mee, want dan kan het echt wel eens einde oefening zijn. En wie weet denkt jouw ex-partner er wel hetzelfde over. Zo niet, dat kan uiteraard ook, maar dan ben je wel heel eerlijk naar jezelf en daarmee naar je ex-partner geweest.

Heb je bij deze uitdaging toch wat hulp nodig? Neem eens  vrijblijvend contact met me op dan kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen.