Marga`s blog

Wie ben ik in de liefde?

Wie ben ik in de liefde

Wie is de coach in de liefde?

En daar sta ik weer op een datingsite. Een van de vragen die dan gesteld worden is: Wat doe je voor werk? Ik moet dan altijd grijnzen en antwoord, ik coach in de liefde. De meeste reacties zijn: wat doet een coach in de liefde hier op een datingsite en weer moet ik lachen :-). Ja inderdaad, de coach in de liefde is zelf op zoek naar de liefde. De afgelopen 1,5 jaar heb ik vele dates gehad en heb daar ontzettend veel van geleerd. En ik dacht ik ben zeker niet de enige die hier tegenaan loopt en zo heb ik de training Wie ben ik in de liefde? ontwikkeld. En omdat ik in augustus met de training start wil ik jullie graag meenemen in mijn zoektocht.

De zoektocht naar de liefde

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik getrouwd geweest met een man en daarna ben ik overgestapt naar de vrouwen. Dat lag zeker niet aan mijn wasman zoals ik hem altijd noem, maar wel aan het feit dat ik iets miste en dacht dat te vinden bij de vrouwen. Toen ook in de liefde bij de vrouwen hetzelfde miste wist ik dat het niet aan de man of vrouw lag maar aan mezelf.

Date nummer 1

Daar ging mijn zoektocht, wie ben ik dan wel in de liefde? Daar trof ik een leuke dame. Ze woonde niet naast de deur en een vriendin van me zei lachend, is weer lekker veilig zo ver weg he? En ja toen dacht ik dat ze weer gelijk had. Want zo gaat dat met mensen met bindingsangst, tenminste ik dacht altijd dat ik bindingsangst heb. En ja dan is iemand op afstand heel erg veilig. Maar deze leuke vrouw was niet toe aan een relatie. Ook dit is een symptoom van bindingsangst. “Veilige” partners zoeken zodat je partners niet dichtbij hoeft te laten komen. In een van de gesprekken die we hadden werd het me heel erg duidelijk dat we een verschillende insteek hadden en heb ik gezegd dat ik dit niet wou en heb er een punt achter gezet.

Welke les heb ik hieruit geleerd?

Deze keer heb ik geleerd dat ik gelijkwaardig wil zijn en dat kon in deze relatie niet. En ook al vond ik het niet leuk om haar niet meer te zien, ik heb toch maar voor mezelf gekozen. Normaal gesproken zit ik dan na een mislukte date in zak in as. Omdat ik nu voor mezelf had gekozen deed het nog steeds pijn, maar niet meer zo lang als anders.

De eerste stap naar mijn eigen bewustwording in de liefde was gezet. Willen jullie ook meer bewustwording krijgen in wie je bent in de liefde? In augustus 2019 start ik met twee trainingen.

Wil je hier meer over weten, dat kan. Kijk dan op Wie ben ik in de liefde (voor singles)

Geef je snel op