Marga`s blog

Liefde kun je niet afdwingen, toch?

Liefde kun je niet afdwingen, toch?

Op de dag voor kerst toch nog wat informatie over de liefde. En nee ik ga jullie niks vertellen over hoe je je relatie goed kunt houden deze dagen. Ik ga het hebben over singles die op zoek zijn naar de liefde. Maar liefde kun je niet afdwingen, toch? Nee dat klopt, maar je kunt er wel degelijk werk van maken. Het is net als in het echte leven. Als je een doel voor ogen hebt moet je je hierop focussen. Kijk maar naar alle topsporters, of muzikanten, of of of of, noem ze maar op. En we weten allemaal dat de weg naar de top eentje is van vaker vallen en elke keer weer opstaan en leren van je fouten die je hebt gemaakt.

Focus op je doel, het hebben van een relatie

En zo is het ook met de weg naar de liefde. Ook dit is er eentje van en opstaan en hard werken. Het begint met naar jezelf durven kijken. Vind ik mezelf de leukste persoon op aarde? En vind ik mezelf het waard om een relatie te hebben? In welke valkuilen stap ik telkens weer? Durf ik fouten te maken en hiervan te leren? Heb ik bindings- of verlatingsangst? Op welke plaats zet ik een relatie, op nummer 1 of lager? Blijf ik dichtbij mezelf of verlies ik mezelf steeds weer in een relatie. Durf ik zowel te geven als te ontvangen? En wie weet welke angsten ik nog ben vergeten.

Sla aan het daten

Als je alles in kaart hebt gebracht kun je aan de slag gaan. Zoek mensen op, zet jezelf op een datingsite en sla aan het daten. Wees niet bang om te falen, maar ga genieten van het daten. En leer vooral van elke keer dat het niet is gelukt. Wat is er dit keer wel goed gegaan en waar ben ik weer tegenaan gelopen. En realiseer je ook dat als een date niet is gelukt dit blijkbaar niet jouw grote liefde was op dat moment. Hoe pijnlijk het soms ook kan zijn, want soms is het best frustrerend als het weer niet lukt. Denk dan weer eens terug naar je grote voorbeeld en bedenk dat het hem of haar ook niet in een keer is gelukt en dat zij ook vaak gefrustreerd zijn geweest. Maar juist omdat hun drive zo groot was zijn zij doorgegaan en hebben zij hun doel bereikt.

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen met of zonder partner. En wil je graag hulp bij het vinden van een partner, in 2019 ben ik er weer voor je.