Marga`s blog

Van vechten naar rust in de relatie met je ex

Van vechten naar rust in de relatie met je ex

Laatst raakte ik in gesprek met iemand over mijn Laat-Me-Los programma. Ik vertelde haar over de methode en waar je rekening mee moet houden om werkelijk los te kunnen laten.

Ze vertelde me haar verhaal. Dat zij en haar ex-partner kort na de komst van hun kinderen uit elkaar zijn gegaan. Dat haar ex-partner in het verleden voor haar gevoel weinig tijd, energie en geld in de kinderen had geïnvesteerd. Alleen omdat zij niet wilde dat de kinderen hiervan de dupe zouden worden, heeft zij telkens het voortouw genomen. Wel weer afspraken maken ook al kwam hij heel veel afspraken niet na. Proberen niet lelijk over de vader te spreken ook al voelde dit totaal niet juist. Enzovoort.

Focus

En toch was er op een gegeven moment wat veranderd zei ze. Ik was natuurlijk erg nieuwsgierig. Ze had haar woede altijd onderdrukt, want wat zou ze hiermee opschieten. Het geluk van haar kinderen ging tenslotte voor. Zij zou ervoor zorgen dat haar kinderen niks tekort zouden komen. Gelukkig voor haar trof ze iemand die haar uit heeft weten te dagen om aan haar emotie, woede, te werken. Dit heeft ze gedaan door onder begeleiding hard tegen een bokszak aan te meppen en tegelijkertijd al het mooie en lelijke eruit te gooien. Haar woede was verdwenen.

Rust in de relatie met jezelf

Door het uiten van haar emoties durfde ze voor zichzelf op te komen wat duidelijk werd toen we ze weer contact hadden. Ze was niet langer het onderdanige meisje. Hierdoor veranderde de houding van de ex-partner ook, ook hij kreeg ook een andere rol aangemeten. Ze werden gelijkwaardige partners waardoor onderliggende emoties verdwenen.

Doorbreken van patronen

Een scheiding zorgt er niet voor dat patronen verdwijnen. Hier moet je zelf wat voor doen.
Zou jij dit ook graag willen, maar weet je niet hoe?

Ik kan je hierbij helpen.
In het Laat-Me-Los programma gaan we gezamenlijk aan de slag met jouw rol in de omgang met je ex-partner. Wat heeft deze rol jou in het verleden opgebracht en hoe kun je dit veranderen?