Marga`s blog

Relatiecoach op date nr 3, Wie ben ik in de liefde

Tinder

Op naar de volgende ronde. Daar stond ik weer op Tinder. Ik hou er niet van om geld uit te geven aan een datingsite en zo ben ik dan gebonden aan de gratis versie van Tinder. Maar niets menselijks is mij vreemd en zo breek ik mijn eigen regel wel eens en dus had ik zomaar een abonnement op lexa. Maar dit terzijde. Ik had weer een gezellig contact met een leuke man. Omdat ik in zijn buurt moest zijn, hadden we ad hoc een afspraak gemaakt. Deze duurde welgeteld 15 minuten. Niet omdat de man niet leuk was, maar omdat ik simpelweg niet meer tijd had en ik gewoon nieuwsgierig was. Ik vond het maar verwarrend, want je denkt dat als je elkaar in het echt hebt gezien (na 15 minuten) dat je meer weet van elkaar maar in dit geval is niks minder waar.

Denken vs voelen

En dus ging ik denken en denken is zo ongeveer het slechtste wat je kunt doen in de liefde. Want liefde is voelen en niet per definitie denken. Uiteraard mag je erover nadenken wat je waarden en normen zijn en nog wat meer zaken, maar voor de rest gaat het toch wel om het voelen. En heb je een andere mening, dan hoor ik die graag. Ik ben erg bereid om te leren 🙂

Vervolgdate na “speeddate”

En toen volgde de volgende date en ik kan je vertellen die vond ik veel spannender dan de eerste date. Want nadat we elkaar in een vogelvlucht hadden gezien had ik wel een bepaalde verwachting. Maar die verwachtingen waren gebaseerd op een 15 minutengesprek en wat appjes over en weer. En in mijn geval zijn mijn verwachtingen dan weer totaal anders dan als ik iemand nog niet heb gezien. Het was een best gezellige date, maar als een persoon op een tweede date zijn telefoon belangrijker vindt dan zijn date dan moeten de alarmbellen toch wel gaan rinkelen. Daarnaast hadden we bepaalde overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Dus je zou denken, Marga dat wordt niks. Toch nodigde deze persoon mij weer uit en ik zei uiteraard ja. Je begrijpt vast wel wat er toen gebeurde. Deze persoon gaf mij de bons want hij vond me leuk maar ook niet meer. Had ik nou maar geluisterd naar mijn gevoel dan hadden we dat beiden gelijk uit kunnen spreken. En dus heb ik weer genoeg stof voor een volgende blog 🙂

Welke les heb ik hieruit geleerd?

Dat ik van denken in de liefde niet veel wijzer word en dat ik veel meer mag vertrouwen op mijn gevoel.

Wil je ook meer bewustwording krijgen in wie je bent in de liefde? In augustus 2019 start ik met twee trainingen.

Wil je hier meer over weten, dat kan. Kijk dan op Wie ben ik in de liefde (voor singles)

Geef je snel op