Marga`s blog

Relatiecoach op date nr 4, Wie ben ik in de liefde

Haat/liefde tov datingsites

Ik heb een haat liefde verhouding met datingsites. Waarom? omdat ik dan moeite moet doen om weer een gesprek aan te knopen. En ik vind dat standaard geneuzel van waar kom je vandaan, wat doe je voor werk etc maar niks. Het is heel erg belangrijk, maar niet gelijk in een eerste gesprek. Dus mocht je mij eens tegenkomen op een datingsite en je wilt in contact komen met me, begin dan geen standaard gesprek 🙂

Daarnaast ben ik ook gewoon (net als waarschijnlijk velen met mij) nieuwsgierig wie mij liked, maar daar ben ik vaak alweer snel klaar mee en gooi ik Tinder er weer vanaf. Om de volgende dag toch te bedenken dat het toch wel leuk is om in contact te komen met leuke mensen en hup daar sta ik dan weer op Tinder. Ja zo wispelturig ben ik dus ook.

Grenzen aangeven

Maar ja de volgende date. Deze man is een heel bijzondere man in alle opzichten. Eigenlijk wist ik vanaf het begin af aan al dat het geen liefde voor het leven zou worden, toch raakte hij een snaar bij me.

Bij deze man moest ik heel erg duidelijk mijn grenzen aangeven. Zodra ik deze niet aangaf, dan denderde hij er overheen als een olifant in een porseleinkast. Dat was een hele uitdaging kan ik je vertellen, want grenzen aangeven is niet mijn sterkste kant. Daarnaast als iemand over mijn grenzen heen gaat verdwijn ik figuurlijk. Dit is niet leuk voor mezelf en zeker niet voor mijn omgeving, want ik word er geen leuker mens op.

En dus kon ik voor deze uitdaging geen betere persoon vinden dan deze man. Maar jeetje nooit geweten hoe blij je kan worden van dichtbij jezelf te blijven ook al levert dat ook figuurlijk robbertjes vechten op. Het heeft echt wel even pijn gedaan toen het voorbij was, maar omdat ik heel dichtbij mezelf gebleven was kon ik er makkelijker mee dealen.

Welke les heb ik hieruit geleerd?

Dat grenzen aangeven niet altijd heel erg makkelijk is, want ik moest nu heel duidelijk aangeven STOP niet verder dan hier. Maar grenzen aangeven heeft mij opgeleverd dat ik heel dichtbij mezelf kon blijven waardoor ik zichtbaar bleef voor mezelf en de omgeving. En niet onbelangrijk dat ik het leuke mens bleef wie ik ben 🙂

Wil jij ook weten hoe jij je grenzen aan kunt geven in de liefde? In augustus 2019 start ik met twee trainingen Wie ben ik in de liefde.

Wil je hier meer over weten, dat kan. Kijk dan op Wie ben ik in de liefde (voor singles)

Geef je snel op