Marga`s blog

Relatiecoach op date nr 7, Wie ben ik in de liefde?

vluchtig datenVluchtig daten

Deze meneer kwam ik ook tegen op Tinder. Wat een leuke man was dit, alleen heb ik hem nooit in het echt ontmoet. We hebben geprobeerd een afspraak te maken en op de een of andere manier lukte het niet. En toch bleven we een tijdje contact houden.

Ook tijdens een van mijn retraites was hij er. Hij was iemand die aanwezig was zonder veel te zeggen. En waarschijnlijk zat het hem daarin. Want omdat we elkaar nooit in het echt hadden ontmoet, glipte het geleidelijk weg.

Na een tijdje appte hij me of het nog goed zat tussen ons en vertelde ik hem dat ik iemand anders was tegengekomen. Later zag ik hem nog wel eens voorbij komen op Tinder en vroeg ik mezelf wel eens af hoe het zou zijn geweest als we wel contact hadden blijven houden. Maar ik durfde ook geen contact meer op te nemen, want ik was tenslotte degene die verder had gezocht.

Doorgaan na een contact

Was ik te snel geweest met opgeven? Had ik gewoon door moeten gaan met appen ook al was er op dat moment weinig contact tussen ons? Ik had op het laatst het gevoel dat het meer van mijn kant dan zijn kant kwam. Alleen uit zijn laatste appjes bleek dat niet zo te zijn.

Hoeveel tijd nadat er radiostilte is geweest van beide kanten stop je met het contact en zoek je verder? Zeker is het netjes om tegen elkaar te zeggen dat het niet werkt en dat je verder kunt. Alleen omdat het daten tegenwoordig veel vluchtiger is geworden kan het nog weleens voorkomen dat iemand gewoon zomaar foetsie is.

En soms ga je dan verder terwijl er dus eigenlijk niks aan de hand was. Gevalletje van pech hebben.

Welke les heb ik hieruit geleerd?

De bewustwording dat online daten heel erg vluchtig kan zijn en dat je voor dat je het weet hier ook aan mee doet omdat er opeens iemand anders voorbij komt. Dat ik dit zelf niet leuk vind en dat het voor een ander ook niet leuk is.

Wil jij ook weten hoe jij om kunt gaan met de vluchtigheid van het online daten?  In augustus 2019 start ik met de training Wie ben ik in de liefde.

Wil je hier meer over weten, dat kan. Kijk dan op Wie ben ik in de liefde (voor singles)

Geef je snel op