Marga`s blog

Single en daten tijdens de corona periode

single en corona

Single zijn

En toen stond de wereld op zijn kop. Opeens worden alle evenementen afgelast en ben je weer op jezelf aangewezen. Dat heeft op iedereen zo zijn eigen impact. Omdat ik de coach in de liefde ben ga ik het hebben over single zijn in deze gekke tijden.

Alles is afgelast tot 1 juni. Tot 1 juni wordt er van ons verlangd zoveel mogelijk binnen te zitten. Geen sociale contacten te hebben. En dus even geen leuke afspraken kunnen maken. Lang leve de tijdperk van de social media en dus hoeven we niet te vereenzamen, maar hoe zit het dan met daten?

Daten en corona

Ik hou ervan om snel met iemand af te spreken nadat ik in contact ben gekomen op een datingsite. Een foto zegt iets, een stem iets meer, beeldtelofonie nog iets meer, maar iemand in het echt ontmoeten zegt toch wel het meeste.

Je kunt iemand niet besnuffelen tijdens het bellen. En dus dat belangrijke dingetje, de stofjes die je uitwisselt om te kijken of je elkaar echt leuk vindt, ontbreekt. Maar dat kan nu dus even niet. 1,5 meter afstand moeten we van elkaar houden. Op 1,5 meter kun je iemand niet aanraken of ruiken. De eerste aanraking, de drie zoenen worden nu niet uitgewisseld. Hoe gek is dat.

En wat doe je dan? Ga je toch op jacht ( mijn nichtje vroeg ooit aan mijn moeder of ik alweer op jacht was 🙂 ) of doe je even helemaal niks. Vind je het even helemaal niet erg dat je nu even niet meer hoeft te zoeken en even tot rust kunt komen? Of ervaar je juist nu dat je toch wel alleen bent, niemand hebt om even tegenaan te kruipen als je het even niet meer ziet zitten.

Elkaar live zien, ja of nee?

En als je wel op jacht blijft gaan, waar kies je dan voor? Beeldtelefoon, met kans dat je verliefd wordt op, ja op wie eigenlijk? Of kies je er toch voor om af te spreken? En als je afspreekt wat doe je dan? Hou je je aan de richtlijnen of kies je ervoor om elkaar te besnuffelen?

Ik weet het niet, maar het houdt me wel heel erg bezig.

Vind je deze periode lastig en wil je hier eens over sparren? Dat kan nu via beeldtelefoon. We kunnen elkaar zo niet besnuffelen, maar een coachgesprek via beeldtelefoon is net zo functioneel als een live gesprek.